Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΑΘΗΝΑ-Πετράλωνα: Άγρια δολοφονία Πακιστανού



Ένας 29χρονος πυροσβέστης και ένας 25χρονος, που έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για κλοπές στο παρελθόν, ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν έναν Πακιστανό μετανάστη, τα ξημερώματα της Πέμπτης 17/1 στα Πετράλωνα. Οπως έγινε γνωστό, το θύμα κινούνταν με ποδήλατο στην οδό Τριών Ιεραρχών, όταν στον αριθμό 65 δέχθηκε την άγρια επίθεση των δύο Ελλήνων με στιλέτα. Αμέσως μετά, οι συλληφθέντες προσπάθησαν να εξαφανιστούν. Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν την Αστυνομία και έδωσαν τα στοιχεία του δικύκλου, το οποίο εντοπίστηκε αργότερα στην περιοχή του Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες υποστήριξαν πως το θύμα τους έκλεινε το δρόμο με το ποδήλατο και μετά από λογομαχία του επιτέθηκαν και τον σκότωσαν.

Με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής και μέλη αντιρατσιστικών  οργανώσεων πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στα Πετράλωνα για τη δολοφονία. Το κάλεσμα για την αντιρατσιστική συγκέντρωση ήταν στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Μερκούρη και λίγο αργότερα ακολούθησε πικετοφορία και περιοδεία ενημέρωσης στη γειτονιά, με αντιφασιστικά συνθήματα μέχρι το σημείο όπου έγινε η δολοφονία, όπου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.



Σήμερα στις 6μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα για την δολοφονία μετανάστη τα ξημερώματα στην περιοχή. Η συγκέντρωση θα πάει στο σημείο της δολοφονίας, Τριών Ιεραρχών στο ύψος του Νο 60 και Φυλασίων. Επίσης το Σαββάτου στις 2μ.μ. στην Πλατεία Ομόνοιας  διαδήλωση για συμμέτοχη στη πανευρωπαϊκή ημέρα «Αθήνα Πόλη Αντιφασιστική»
 

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Αθήνα 15/1, ώρα 18:00 : ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Tρίτη 8/1 σύσκεψη φορέων και ατόμων για την αντιμετώπιση της νέας διάταξης που εμφανίστηκε στα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με την οποία «μη μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας, προερχόμενοι από Ευρωπαϊκή Ένωση ή Τρίτες χώρες», θα πληρώνουν διπλά νοσηλεία στα ελληνικά νοσοκομεία. Προφανώς αυτό φωτογραφίζει τουρίστες και παράνομους μετανάστες και μετανάστριες. Ειδικότερα η ενημέρωση μας ήρθε από κρατικό Μαιευτήριο στα τέλη Νοεμβρίου 2012. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μέλη της Ομάδας Δικηγόρων Αλληλέγγυων σε πρόσφυγες και μετανάστες, η Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η ομάδα Γυναίκες ενάντια στο Χρέος και τα μέτρα Λιτότητας, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και άτομα. Συζητήθηκε η ανάγκη προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την προσβολή της διάταξης, με βάση τους νόμους και συνθήκες περί διακρίσεων. Συζητήθηκε επίσης η πιθανότητα προσφυγής στο Συνήγορο του Πολίτη. Ακόμα, θα δημιουργηθεί ολιγομελής επιτροπή από την αρχική ομάδα μας η οποία θα καλέσει και βουλευτές, βουλεύτριες, για να ζητήσει ραντεβού με τον υπουργό Υγείας με σκοπό να διαμαρτυρηθεί απευθείας σε αυτόν. Ήδη ενημερωθήκαμε ότι ετοιμάζεται προσφυγή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ στο ελληνικό κοινοβούλιο έχει γίνει ερώτηση από την Μαρία Μπόλαρη, και αναμένεται η απάντηση. Στη συνέχεια συζητήθηκε ότι με την ευκαιρία αυτού του απαράδεκτου νόμου, χρειάζεται να ξεκινήσει μια καμπάνια για τους ανασφάλιστους και ανασφάλιστες υγείας στη χώρα μας, που αριθμούν εκατομμύρια.

Ορίστηκε σύσκεψη φορέων για την Tρίτη 15 Ιανουαρίου, 6 μ.μ., στην αίθουσα των Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136 Θησείο, 1ος όροφος.

Στη σύσκεψη θα κληθούν σωματεία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δομές αλληλέγγυας παροχής υγείας, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που παρέχουν υπηρεσίες υγείας, σωματεία εργαζομένων, οργανώσεις μεταναστών και ομάδες και οργανώσεις γενικότερα, καθώς και πολιτικοί φορείς.

Η προσωρινή Επιτροπή

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε η ΧΑ στο ξενοδοχείο Καλαμίτσι ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ



ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Ενημερωθήκαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η ΧΑ στις 5 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Σαββατο  και ώρα 19:00 διοργάνωσε εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Καλαμίτσι με προσκεκλημένο κάποιο βουλευτή Κουκούτση.
Για όλους εμάς που εδώ και χρόνια δημιουργήσαμε και συμμετέχουμε στα κινήματα της πόλης χωρίς να κρύβουμε τα πρόσωπα και την ταυτότητά μας και χωρίς να αρνείται ο καθένας από εμάς ξεχωριστά τον πολιτικό χώρο τον οποίο συμπαθεί ή στον οποίο ανήκει, για όλους εμάς που δημιουργήσαμε και συμμετέχουμε  στα δίκτυα αλληλεγγύης, που εντάσσονται στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που τσακίζει τις ζωές μας και θρέφει το φασισμό, έχουμε να πούμε ότι κανένας υγιής άνθρωπος δεν μπορεί να αντέξει  τη ρητορική του μίσους, την αυταρχική εθνικιστική πολιτική "ιδεολογία" την αρρώστια  κατά συνέπεια του ναζισμού και του φασισμού που η ΧΑ προτείνει!
 Το γεγονός ότι αποτελούν το δεκανίκι του κράτους και του εγχώριου κεφαλαίου  είναι αδιάψευστο! Ζήτησαν τη φοροαπαλλαγή των εφοπλιστών,  κατέθεσαν πρόταση για τη διαγραφή του χρέους των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών και βέβαια είναι γνωστό ότι αποτελούν τους τραμπούκους του συστήματος σε κάθε μαζική κινητοποίηση. Είναι πολύ απλά οι μπράβοι αυτών που κατάφεραν να εξαθλιώσουν ψυχές και συνειδήσεις και να διαλύσουν εντελώς τον κοινωνικό ιστό.
Άσχετα με την μαύρη προπαγάνδα που τα ελεγχόμενα ΜΜΕ με επιστημονικά μεθοδικό τρόπο κάνουν υπέρ τους, εμείς πιστεύουμε ότι Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ!
Η ανθρωπότητα καταδίκασε και αν χρειαστεί θα ξανακαταδικάσει την εγκληματική συνείδηση που θέλει να ορίζει δια της βίας τη ΣΚΕΨΗ, την ΕΚΦΡΑΣΗ, τη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και τη ΖΩΗ των άλλων ανθρώπων, χρησιμοποιώντας το φόβο των απειλών, και ακόμη τις βαριές σωματικές βλάβες και τις μαζικές δολοφονίες κατά όποιων "εκείνοι" κρίνουν ότι μολύνουν την "καθαρότητά" τους.
Πολύ καλά έκαναν λοιπόν και πραγματοποίησαν την εκδήλωσή τους στην περιφρουρημένη αίθουσα του ξενοδοχείου Καλαμίτσι έξω από την Πρέβεζα.
Γιατί  όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, που προσπαθεί να εμποτίσει τα άτομα που επηρεάζει, με το δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού! 
Πρέβεζα 09/01/2013

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
 
 
Η εξέγερση του συριακού λαού ενάντια στη δικτατορία του Άσαντ συνεχίζεται παρά τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, τις εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, την καταστροφή πόλεων και χωριών από το στρατό του καθεστώτος, παρά την αδιαφορία της «διεθνούς κοινότητας», τις γεωπολιτικές σκοπιμότητες και τον καιροσκοπισμό των κυβερνήσεων της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.
Ο αγώνας του λαού της Συρίας για ελευθερία και αξιοπρέπεια αξίζει την αλληλεγγύη όλων μας, ιδιαίτερα της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων, όλων όσοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι και οι λαοί πρέπει να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

Σαββατο 12 Ιανουαρίου , 8μ.μ., Κοινωνικό Κέντρο Τσαμαδού 15, Εξάρχεια.
Εισηγούνται οι Ασράφ Χάσνο, Σουλεϊμάν Ντακντούκ Κάστρο και Γιάννης Αλμπάνης.

Σύλλογος Ελεύθερων Σύρων στην Ελλάδα
Στέκι Μεταναστών