Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Δείχνει να έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό ο πληθυσμός των μεταναστών που καταφθάνουν στην Ηγουμενίτσα με στόχο να επιχειρήσουν το ταξίδι για Ιταλία.
Μοιάζει να έχει επίσης αυξηθεί και η μη οργανωμένη αλληλεγγύη του τοπικού πληθυσμού, αν και αρκετοί δυσφορούν έντονα γιατί οι μετανάστες και πρόσφυγες κυκλοφορούν στην πόλη και από αόρατοι γίνονται σιγά-σιγά ορατοί.
Ιδιαίτερο πρόβλημα επιβίωσης φαίνεται να αντιμετωπίζουν ορισμένοι πρόσφυγες που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ηγουμενίτσα. Δυστυχώς ένας άνθρωπος που δεν σιτίζεται και δεν πλένεται συνηθίζει να ζει με τη βρωμιά.
Οι τοπικοί άρχοντες μοιάζει να ασχολούνται με τα προεκλογικά της αυτοδιοίκησης και έτσι ακόμα ένα πρόβλημα μετατίθεται προς επίλυση στην τοπική κοινωνία.
Εκφράζοντας το παράπονό του, ότι στην Ηγουμενίτσα οι Σομαλοί πρόσφυγες πεινούν και υποφέρουν, περισσότερο από τους άλλους μετανάστες εξ‘ αιτίας του χρώματος του δέρματός τους 18χρονος Σομαλός μας είπε : “I do not steal, I’m not a thief, I don’t fuck, I pray to God every day. Why people don’t like me ?”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου