Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σάμος 7/12/2012: H σιωπή είναι συνενοχή. Ας μην χάνουμε τον ανθρωπισμό μας λόγω κρίσης.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ–ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ                                                          
                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    
Μετά από επίσκεψη μελών της Κίνησης σε χώρο του Λιμεναρχείου που κρατούνται 41 άτομα εκ των οποίων 8 γυναίκες και 7 παιδιά νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες κυρίως από την Συρία, όπου κληθήκαμε προκειμένου να παράσχουμε ρούχα και είδη υγιεινής , διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
Σε άτυπο χώρο κράτησης των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος Σάμου κρατούνταν άνδρες μαζί με γυναίκες και παιδιά και αναφέρθηκε ότι υπήρχαν 3 ποινικοί στον ίδιο χώρο και ένα ασυνόδευτο ανήλικο που κρατείται καιρό εκεί περιμένοντας να μεταφερθεί σε κατάλληλο κέντρο φιλοξενίας.
Ο χώρος κράτησης ήταν τελείως ακατάλληλος οι συνθήκες κράτησης άθλιες. Δεν υπήρχαν στρώματα, κουβέρτες, είδη καθαριότητας και μόνο με μια τουαλέτα. Οι νεοεισερχόμενοι Σύροι πρόσφυγες έφτασαν βρεγμένοι και ταλαιπωρημένοι χωρίς να τους παρασχεθεί ρουχισμός και τροφή.
Η μεταχείριση που επιφυλάσσει το κράτος στους Σύριους πρόσφυγες και η παντελής έλλειψη προστασίας τους θυμίζουν τις μαύρες εποχές που λειτουργούσε το άτυπο κέντρο κράτησης του Καπνοκοπτηρίου, μία αποθήκη ψυχών. Οι υπεύθυνοι για τη κράτηση Λιμενικοί, μας ανέφεραν ότι έχουν απευθυνθεί σε όλες τις τοπικές αρχές και δεν ανταποκρίθηκε καμιά.
Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.
ΑΣ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου