Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων

8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου, Σάββατο και Κυριακή 28 & 29 Ιούνη 2014, στην παραλία του Βόλου. Σχετικό video : https://www.youtube.com/watch?v=hGtMrUeAisM&list=UU1sGjx6mOwkLCjvXur6ZWIg  Θεσσαλονίκη :17ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης διοργανώνει από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου το 17ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.
«Η γιορτή των φτωχών, των μεταναστών, των καταπιεσμένων.
Τα σύνορα δεν είναι ανάμεσα στους λαούς, αλλά ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς.
- Ποτέ ξανά φασισμός! Ποτέ ξανά στρατόπεδα συγκέντρωσης!
- Νομιμοποίηση στους μετανάστες, άσυλο και ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες
- Στέγη, τροφή, δουλειά με αξιοπρέπεια, υγεία και εκπαίδευση για όλους
17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ γιατί...
...ντόπιοι και ξένοι στεκόμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου.Απέναντι σε μία ελληνική κυβέρνηση που θέτει τη διαφορετικότητα υπό καταστολή και απαγόρευση, δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για την υποδοχή και αποδοχής της. Από το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και την διατήρηση του νόμου για την ιθαγένεια μέχρι το δικαίωμα γάμου και οικογένειας στα lgbtqi ζευγάρια και τη διαμόρφωση του δημόσιου χώρου ώστε να είναι προσβάσιμος από όλους, η κυβέρνηση θα μας βρίσκει συνέχεια απέναντί της!
...το αντιφασιστικό κίνημα είναι εδώ! Πώς να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η τρομοκρατία από τους φασίστες και τη χρυσή αυγή; Θέλουμε οι γειτονιές και οι πόλεις μας να είναι ανοιχτές σε όλους. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι ο μετανάστης, αλλά αυτό που γεννάει τη φτώχεια και την προσφυγιά, ο καπιταλισμός. Η ελληνική κυβέρνηση προσποιείται διώξεις ενάντια στη χρυσή αυγή, ενώ, παράλληλα και προκειμένου να εφαρμόσει κατά γράμμα όσα την προστάζουν, διώκει κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας.
Το έχουμε πει και το ξαναλέμε, όσο αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς θα είμαστε εδώ και θα φωνάζουμε ότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Ο Αλέξης, ο Λουκμάν, ο Φύσσας και ο Μπερκίν φωτίζουν το δρόμο της αντίστασης.
Ντόπιο και ξένο κεφάλαιο μέσω της κυβέρνησης, τρόικας και ΔΝΤ προσπαθούν να μας πείσουν ότι εμείς ευθυνόμαστε για την τωρινή οικονομική κατάσταση της χώρας. Η φτώχεια μας όμως δεν μας χωρίζει, αλλά μας ενώνει.
...η κοινωνία οργανώνεται και αντιστέκεται. Γιατί ο πόλεμος αυτός δεν τελείωσε ακόμα. Ο αγώνας των καθηγητών, της ΕΡΤ, καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων, του εργοστασίου της Βιο.Με., του σχολείου Αλληλεγγύης “Οδυσσέας”, η αντίσταση στις Σκουριές, οι διεκδικήσεις κατά της κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας και η καταστροφή χημικών όπλων ανοιχτά της Κρήτης συνεχίζονται και δυναμώνουν μέρα με τη μέρα.
...μπορούμε να οργανωθούμε ενάντια στο σύστημα και στην κυβέρνηση και να πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν. Το πρώτο μας όπλο ήταν και θα είναι η αλληλεγγύη. Συμμετέχουμε σε σωματεία εργαζομένων, συλλόγους μεταναστών, συνελεύσεις γειτονιών, κουζίνες αλληλεγγύης και προσπαθούμε να φτιάξουμε δομές στήριξης παντού. Στηρίζουμε τα κοινωνικά ιατρεία αλληλεγγύης και ταυτόχρονα συμμετέχουμε στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Οργανωνόμαστε σε επιτροπές κατοίκων και διεκδικούμε ρεύμα και νερό για κάθε σπίτι. Γιατί τον κόσμο αυτόν τον αλλάζουμε καθημερινά μέσα από τις δράσεις μας.
Για όλα αυτά και γι' άλλα τόσα που μας προβληματίζουν καθημερινά ας τα μοιραστούμε και ας τα συζητήσουμε στο Φεστιβάλ. Γιατί αυτές οι τρεις μέρες του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ είναι οι δικές μας μέρες, οι μέρες των φτωχών, των μεταναστών, των καταπιεσμένων. Οι μέρες που θα βρεθούμε όλοι και όλες μαζί για να οργανωθούμε και να φωνάξουμε δυνατά ότι μπορούμε να νικήσουμε, αλλά και για να χαρούμε και να γιορτάσουμε τον δικό μας πλούτο. Τον πλούτο της πολυφωνίας μας, τον πλούτο των αγώνων και των κινημάτων».

ΑΘΗΝΑ :18ο Αντιρατσιστικό ΦεστιβάλΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ
ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΥΛΑΚΗ

Στην Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Αλλάζει χώρο φέτος το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Κλείνοντας τα 18 (ενηλικιωθήκαμε!) το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. Με κεντρικό σύνθημα «Να σβήσουμε τα σύνορα, να νικήσουμε το φόβο, να μη γίνει ο κόσμος φυλακή» το Φεστιβάλ δίνει το ετήσιο ραντεβού του στις 4, 5 και 6 Ιουλίου.

Με μουσική, συζητήσεις, θέατρο, χορό, εικαστικά, δρώμενα, ντόπιοι και μετανάστες, στέλνουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης, της συνύπαρξης και του κοινού αγώνα ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό, την πολιτική της εξαθλίωσης.

Είμαστε μαζί και είμαστε πολλοί!
Η επίθεση που δέχεται η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία από τους κυρίαρχους φαντάζει πιο άγρια από ποτέ. Οι πολιτικές επιλογές των μνημονίων και του αυταρχισμού οδηγούν τους ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους και εργαζόμενες από κοινού με τη νεολαία στην εξαθλίωση. Απολύσεις, φτώχεια, ανεργία και τρομοκρατία είναι συνήθεις εικόνες που συνθέτουν την πραγματικότητά μας, φόβος, ανασφάλεια και ματαίωση είναι τα κοινά αισθήματα που βιώνουμε όλο και συχνότερα εμείς «οι από τα κάτω». Οι επιθέσεις των φασιστών σε οποιονδήποτε διαφέρει από τους ίδιους και τα νοσηρά τους πρότυπα σε χρώμα, γλώσσα, ιδεολογία, ταυτότητα φύλου και σεξουαλικό προσανατολισμό συμπληρώνουν το φόντο της αντικοινωνικής κυβερνητικής πολιτικής που απαξιώνει τις ζωές μας.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΕΙΑ προσπαθεί να δηλητηριάσει την ελληνική κοινωνία, κράτος και κυβέρνηση συνεχίζουν την πολιτική των άγριων διακρίσεων, αρνούνται άσυλο στους πρόσφυγες, ιθαγένεια στα παιδιά, νομιμοποίηση στους μετανάστες. Αντιθέτως χτίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης της ντροπής για «ξένους» –με «αρκετό χώρο» για …ντόπιους τοξικοεξαρτημένους, αστέγους και οποιονδήποτε μπορεί στο μέλλον να «ενοχλεί». Ταυτόχρονα, χιλιάδες μετανάστες εγκλωβίζονται αβοήθητοι στην πόλη μας και στη χώρα, ενώ εκατοντάδες άλλοι οδηγούνται στο θάνατο στα σύνορα και ανοιχτά στη θάλασσα (με αμέτρητες τραγωδίες σαν το Φαρμακονήσι και τη Λαμπεντούζα) απ’ τις πολιτικές και τα κατασταλτικά όργανα της ΕΕ. Μιας ΕΕ στην οποία ενισχύονται επικίνδυνα τα ακροδεξιά μορφώματα και αναδύονται τα νεοναζιστικά.
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΖΟΦΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ οι σπουδαίες κοινωνικές αντιστάσεις και διεργασίες που συμβαίνουν γύρω μας, εκφράζουν με ένα «βουβό» αλλά εκρηκτικό τρόπο τη δύναμή μας και την ελπίδα μας. Απ’ τα μεγάλα γεγονότα αντίστασης και οργής που ακολούθησαν το κλείσιμο της ΕΡΤ, το πλατύ αντιφασιστικό κίνημα μετά τις χρυσαυγίτικες δολοφονίες των Π. Φύσσα και Σ. Λουκμάν, το κίνημα στις Σκουριές και τον ηρωικό αγώνα των καθαριστριών σύμβολο πείσματος και αξιοπρέπειας για όλους μας μέχρι τα εκατοντάδες αυτοργανωμένα εγχειρήματα στις γειτονιές, τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, τις δομές αλληλεγγύης, τις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες του κέντρου και των συνοικιών το αντι-παράδειγμα είναι πάντα εδώ να μας εμπνέει.
ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας φαντάζει μια μεγάλη, φωτεινή γιορτή σε μια πόλη που αρνείται να βυθιστεί στα σκοτάδια του Μεσαίωνα. Ένα φεστιβάλ πλούσιο τόσο σε φυλετική και πολιτισμική πολυχρωμία όσο και σε πολιτικές εκδηλώσεις. Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί. Για να περάσουμε όμορφα με κοινή μας γλώσσα τις μουσικές του κόσμου, τις πολυεθνικές γεύσεις, τα θεατρικά δρώμενα και τις ταινίες, αλλά και να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας συζητώντας: για τα κέντρα κράτησης και τα σύνορα, τη νέα αποικιοκρατία, τους μετανάστες και την εργασία, την έμφυλη βία στην περίοδο της κρίσης, τον αγώνα για τα κοινά αγαθά και την αξιοπρέπεια, την διαφορετικότητα, το κράτος «έκτακτης ανάγκης, την παγκόσμια οικονομική δικτατορία, τον εθνικισμό-μειονοτικό τα αριστερά κινήματα, τις αντιστάσεις και την ανυπακοή στους καιρούς του Μνημονίου.


Συντονιστικό Μεταναστευτικών & Αντιρατσιστικών Οργανώσεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου