Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αλληλεγγύη στους 300 - Δελτίο Τύπου 15/2/2011

Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διανύουν ήδη την 4η εβδομάδα ενός πολύ δύσκολου αγώνα και έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανείς οι επιπτώσεις στην υγεία τους. Σύμφωνα με τους γιατρούς που τους παρακολουθούν παρουσιάζουν την αναμενόμενη απώλεια βάρους και τις αντίστοιχες συνέπειές της, στον οργανισμό τους. Στη Θεσσαλονίκη ήδη μεταφέρθηκαν 2 απεργοί πείνας στο νοσοκομείο και παρέμειναν νοσηλευόμενοι. Το ηθικό του παρολ’ αυτά παραμένει ακμαίο και οι ίδιοι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους.
Τη στιγμή που ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε για δικαίωση των αιτημάτων των απεργών πείνας και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, η κυβέρνηση έχει στήσει ένα επικοινωνιακό γαϊτανάκι γκεμπελικής προέλευσης με προφανή στόχο να καταστείλει τη μαζικότερη απεργία πείνας που έχει συμβεί ποτέ στην Ευρώπη. Μόνο ως τέτοιο μπορεί να εκληφθεί και το όψιμο ενδιαφέρον του υπουργού Υγείας για τις συνθήκες υγιεινής στο κτήριο της Υπατίας και η τρομουστερία για «βόμβα επιδημιών» στο κέντρο της Αθήνας.
Αφού η καταστολή της Νομικής δε λύγισε τους απεργούς πείνας και τους χιλιάδες αλληλέγγυους, αφού οι απειλές και οι διορίες εκκένωσης του κτηρίου της Υπατίας δεν κατάφεραν να τρομοκρατήσουν το κίνημα αλληλεγγύης, η κυβέρνηση παίζει πλέον το τελευταίο της χαρτί. Το κίνημα αλληλεγγύης όμως στους απεργούς πείνας συνεχώς διευρύνεται. Χιλιάδες κόσμου, δεκάδες σωματεία, συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις βρίσκονται στο πλευρό των απεργών πείνας μέχρι τη τελική νίκη του αγώνα τους. Οι εκδηλώσεις, παρεμβάσεις και διαδηλώσεις υπέρ της δικαίωσης του αγώνα των απεργών πείνας πληθαίνουν καθημερινά σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχοντας θέσει πλήρως στο περιθώριο της παραληρηματικές ρατσιστικές φωνές των πρώτων ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου