Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Aπόφαση των αρεοπαγιτών : να εκδοθεί η αγωνίστρια Gulaferit Unsal στις γερμανικές αρχές

Mε χειροπέδες και κουκουλοφόρους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής γύρω της μέσα στην αίθουσα του Αρείου Πάγου, η κουρδικής καταγωγής συνδικαλίστρια και αγωνίστρια της αριστεράς Gulaferit Unsal άκουσε στις 23/9 την απόφαση των αρεοπαγιτών να την εκδώσουν στη Γερμανία με πλειοψηφία 4 προς 1, υπό τον όρο να μην εκδοθεί στη Τουρκία.
Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά το γεγονός ότι η 42χρονη συνδικαλίστρια έχει καταθέσει αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου, η οποία και εκκρεμεί. Στο μεταξύ, η χθεσινή ακροαματική διαδικασία σημαδεύτηκε και από την πρωτοφανή μεταχείριση της 42χρονης, όπως υπογράμμισαν και οι παρόντες δικηγόροι, καθώς η Gulaferit Unsal οδηγήθηκε και παρέμεινε πισθάγκωνα δεμένη με χειροπέδες και χρειάστηκε να διαμαρτυρηθεί η δικηγόρος της για να την αφήσουν να κάτσει με τα χέρια μπροστά και έτσι να της ξαναπεράσουν τις χειροπέδες. Οι χειροπέδες αφαιρέθηκαν μόνο για περίπου ένα λεπτό, όσο δηλαδή χρειάστηκε ο πρόεδρος Μιχ. Θεοχαρίδης για να διαβάσει την απόφαση.
Η υπεράσπιση χαρακτήρισε πρωτόγνωρο για τα δικαστικά δρώμενα, και ειδικά για τον Άρειο Πάγο, το γεγονός ο κατηγορούμενος να έχει χειροπέδες μέσα στη δικαστική αίθουσα στην οποία βρίσκονται δε άνδρες της Αντιτρομοκρατικής πιθανότατα με καλυμμένα πρόσωπα και αυτόματα όπλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε για το γεγονός αυτό ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες και φέρεται να δήλωσε ότι θα ερευνήσει το ζήτημα με τις χειροπέδες.
Επιπλέον, την αντίδραση του ακροατηρίου προκάλεσε και η αποχώρηση από την αίθουσα του δικαστηρίου της 42χρονης συνδικαλίστριας κατά την οποία οι κουκουλοφόροι αστυνομικοί είχαν προτεταμένα τα όπλα τους!

Η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την έκδοση της Gulaferit Unsal που ζητούν οι γερμανικές αρχές.
http://omadadikigorwn.blogspot.09/gucom/2011/laferit-unsal.html#more Επίσης σχετική ανακοίνωση εξέδωσαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου