Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Να βάλουμε φρένο στην προεκλογική εκστρατεία τρόμου, ξενοφοβίας και ρατσισμού!

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια επικοινωνιακή μεθόδευση, μια ενορχηστρωμένη απόπειρα της μνημονιακής κυβέρνησης και των συστημικών ΜΜΕ να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα εν όψει των επερχόμενων εκλογών. Έχοντας απέναντί τους μια κοινωνία που αγωνιά, αλλά ταυτόχρονα αγωνίζεται, μια κοινωνία που μαζικά πλέον τους γυρνάει την πλάτη, ο αυταρχισμός και ο ρατσισμός είναι οι μοναδικές εφεδρείες που τους απομένουν. Γι' αυτό σήμερα επιχειρούν να κατασκευάσουν το νέο “εσωτερικό εχθρό” στο πρόσωπο των μεταναστών και μεταναστριών. Γι' αυτό ενοχοποιούν τους μετανάστες για τα προβλήματα που η δική τους πολιτική δημιουργεί. Γι' αυτό προωθούν τη λογική της συλλογικής ευθύνης και του στιγματισμού των μεταναστών. Γι' αυτό εισηγούνται νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Γι' αυτό ανέχονται και υποθάλπτουν τη δράση των φασιστικών συμμοριών.
Γιατί φοβούνται την κοινωνία της αλληλεγγύης και της αντίστασης Κι επειδή φοβούνται την κοινωνία, τη θέλουν φοβισμένη και αμέτοχη.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συγκάλεσε σύσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας για να τους ανακοινώσει ότι σε κάθε περιφέρεια θα δημιουργηθούν τρία στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, συνολικά τριάντα σε όλη τη χώρα. Έδωσε τελεσίγραφο μίας βδομάδας να αποδεχτούν τα περιφερειακά συμβούλια, διαφορετικά θα προωθήσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Η προσπάθεια του να ντύσει με αναπτυξιακό μανδύα αυτή την άθλια ρατσιστική επιλογή, ότι τάχα θα απορροφήσει κονδύλια 240 εκατομμυρίων ευρώ και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας δεν πείθουν κανένα. Σε περιοχές ρημαγμένες από τη κρίση, όπου κλείνουν εργοστάσια, ακόμη και νοσοκομεία με τις συγχωνεύσεις, σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν φυλακές μεταναστών!
Oφείλουμε να καταγγείλουμε την απόπειρα αντιστροφής της πραγματικότητας όσον αφορά την “ασφάλεια” και την “εγκληματικότητα”. Άραγε ο κ. υπουργός δεν έχει μελετήσει – όπως δεν διάβασε και το μνημόνιο – τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που δείχνουν πως οι έλληνες το 2011 ξαναπαίρνουν τα πρωτεία από τους αλλοδαπούς στις κλοπές και τις διαρρήξεις; Το 2010 για την διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε όλη την χώρα είχαν συλληφθεί συνολικά 13.784 δράστες, από τους οποίους ποσοστό 48% ήταν έλληνες και 52% αλλοδαποί. Το 2011 για τα ίδια αδικήματα είχαν συλληφθεί συνολικά 16.707 δράστες, από τους οποίους ποσοστό 56,3% ήταν έλληνες και ποσοστό 43,7% αλλοδαποί, κυρίως από βαλκανικές και κεντροευρωπαϊκές χώρες.
Είναι κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να παίξει το χαρτί του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου από την άθλια αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων. Μια οργή, που ξεχείλισε ξανά στις παρελάσεις της 25ης Μάρτη.
Ο συντηρητικός κατήφορος με την ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής, την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, την περαιτέρω συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και την επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο είναι επιλογές που επιβάλλουν οι τραπεζίτες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, σε συνθήκες κρίσης και πανικού μπροστά στη ογκούμενη αντίσταση λαού νεολαίας και εργαζόμενων.
Δεν πρέπει οι εκλεγμένες περιφερειακές και δημοτικές αρχές να νομιμοποιήσουν την εγκληματική κεντρική πολιτική της κυβέρνησης. Αντίθετα, πρέπει να διεκδικήσουν όλους εκείνους τους πόρους που τους στερεί η κυβέρνησης και θα μπορούσαν να τους διαθέσουν για ανάπτυξη των προγραμμάτων πρόνοιας και στήριξης του λαού. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν χρειάζονται οι τοπικές κοινωνίες. Χώρους φιλοξενίας για άστεγους, άνεργους, φτωχούς και μετανάστες είναι αυτό που έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου