Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΑΘΗΝΑ-Πετράλωνα: Άγρια δολοφονία Πακιστανού



Ένας 29χρονος πυροσβέστης και ένας 25χρονος, που έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για κλοπές στο παρελθόν, ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν έναν Πακιστανό μετανάστη, τα ξημερώματα της Πέμπτης 17/1 στα Πετράλωνα. Οπως έγινε γνωστό, το θύμα κινούνταν με ποδήλατο στην οδό Τριών Ιεραρχών, όταν στον αριθμό 65 δέχθηκε την άγρια επίθεση των δύο Ελλήνων με στιλέτα. Αμέσως μετά, οι συλληφθέντες προσπάθησαν να εξαφανιστούν. Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν την Αστυνομία και έδωσαν τα στοιχεία του δικύκλου, το οποίο εντοπίστηκε αργότερα στην περιοχή του Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες υποστήριξαν πως το θύμα τους έκλεινε το δρόμο με το ποδήλατο και μετά από λογομαχία του επιτέθηκαν και τον σκότωσαν.

Με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής και μέλη αντιρατσιστικών  οργανώσεων πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στα Πετράλωνα για τη δολοφονία. Το κάλεσμα για την αντιρατσιστική συγκέντρωση ήταν στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Μερκούρη και λίγο αργότερα ακολούθησε πικετοφορία και περιοδεία ενημέρωσης στη γειτονιά, με αντιφασιστικά συνθήματα μέχρι το σημείο όπου έγινε η δολοφονία, όπου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.



Σήμερα στις 6μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα για την δολοφονία μετανάστη τα ξημερώματα στην περιοχή. Η συγκέντρωση θα πάει στο σημείο της δολοφονίας, Τριών Ιεραρχών στο ύψος του Νο 60 και Φυλασίων. Επίσης το Σαββάτου στις 2μ.μ. στην Πλατεία Ομόνοιας  διαδήλωση για συμμέτοχη στη πανευρωπαϊκή ημέρα «Αθήνα Πόλη Αντιφασιστική»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου