Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

18 Δεκέμβρη : Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Λοκμάν! 
Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης!
Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του μετανάστη Σαχζάντ Λοκμάν!

Τη Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, στις 9 το πρωί, δικάζονται οι δύο χρυσαυγίτες δολοφόνοι του 26 χρόνου, Σαχάντ Λοκμάν, μετανάστη από Πακιστάν. Ο Σαχζαντ Λοκμάν τα ξημερώματα της 17η  Ιανουάριου του 2013, την ώρα που με το ποδήλατο του πήγαινε στην δουλειά, δέχθηκε θανάσιμη επίθεση με μαχαίρια (συνολικά επτά φορές, με τη μία στη καρδιά) στα Πετράλωνα, από δυο μοτοσικλετιστές χρυσαυγίτες δολοφόνους, οι οποίοι στη συνέχεια σαν να μην τρέχει τίποτα κατευθυνθήκαν προς το Σύνταγμα οπού συνελήφθησαν από την αστυνομία. Οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας,  ο Λιακόπουλος και ο Στεργιόπουλος ήταν/είναι ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και στα σπίτια τους, στην ερευνά της αστυνομίας βρέθηκαν αποδειχτικά στοιχεία, προεκλογικά φυλλάδια και οπλοστάσιο τάγματος εφόδου της συμμορίας.  Αν η πολιτεία δεν είχε κάνει στραβά ματιά στις καθημερνές επιθέσεις των χρυσαυγιτών σε βάρος μεταναστών, προσφύγων και ομοφυλόφιλών, αν η δικαιοσύνη έκανε σωστά τη δουλειά της τιμωρώντας τους δράστες (φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς) των εκατοντάδων ρατσιστικών επιθέσεων, αν το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ δεν ασχολούτανε μόνο με το «life style» των χρυσαυγιτών και αν δεν προπαγάνδιζαν την «γοητεία» της ρατσιστικής βίας, ίσως σήμερα ο μετανάστης Σαχζάντ Λοκμάν και ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας ζούσαν. Οι δυο δολοφονίες (του Λοκμάν 17/1/13 και του Φύσσα 17/09/13) με χρονική απόσταση λίγων μηνών, εμάς τουλάχιστον δεν μας εξέπληξαν. Αντιθέτως,, επιβεβαίωσαν με τον χειρότερο τρόπο όλα όσα επισημαίναμε τα τελευταία τέσσερα χρονιά σχετικά με τη ναζιστική απειλή. Φτάνει πια με την υποκρισία και την ρατσιστική βία, να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Σαχζάντ Λοκμάν.  

Να Κλείσουν τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών και Προσφύγων!

Να τελειώνουμε με το αίσχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της κράτησης χιλιάδων μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα όλης της χωράς με ακόμα χειρότερες συνθήκες! Η φυλάκιση όλων αυτών των ανθρώπων δεν λύνει κανένα κοινωνικό πρόβλημα (ποιος πιστεύει στ’ αλήθεια ότι οι μετανάστες ευθύνονται για την μαζική ανεργία, τη διάλυση του Δημοσίου και τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις;), αντίθετα καταστρέφει ζωές, μεγαλώνει το ρατσισμό, απομακρύνει το ενδεχόμενο μιας αρμονικής συμβίωσης εγχώριων και αλλοδαπών, ενισχύει τα κυκλώματα υπερεκμετάλλευσης των μεταναστών και διαφθοράς των ελλήνων, εξευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατίας. Να αγωνιστούμε, μέσα από τη συγκρότηση ανοιχτών πρωτοβουλιών σε όλη την Ελλάδα (ήδη υπάρχουν σε αρκετές πόλεις), για την ελεύθερη πρόσβαση στα κέντρα κράτησης ιατρικών και νομικών φορέων, τοπικών κινήσεων και αλληλέγγυων οργανώσεων, για την αποφυλάκιση όλων των μεταναστών χωρίς χαρτιά από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα αστυνομικά τμήματα, για τον εφοδιασμό όσων προσφύγων θέλουν να φύγουν στη Δύση με ταξιδιωτικά έγγραφα.
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου:
        I.            Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη, που τιμάται φέτος  σε διεθνής επίπεδο με σύνθημα «Ημέρα κατά του Ρατσισμού και για τα Δικαιώματα των Μεταστασών, Προσφύγων και Μετακινούμενων Πληθυσμών» με εκδηλώσεις, διαδηλώσεις και πορείες παντού.
      II.            Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης, επίσης σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες θα γίνουν αφιερωμένες διαδηλώσεις με σύνθημα «Να Κλείσουν Τώρα τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών και Προσφύγων σε όλη την Ευρώπη» στο πλαίσιο αυτό θα γένει και σε πανελλαδικό επίπεδο, διαδηλώσεις σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, στην Αθηνά 5μ.μ. στην Ομόνοια στην Θεσσαλονίκη στις 6:30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, και
    III.            Δικάζονται οι δυο δολοφόνοι του Σαχζάντ Λοκμάν, συγκέντρωση στις 9π.μ. στην Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως

Όλοι και όλες:
τη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου
ΣΤΙΣ 9π.μ. ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ
ΣΤΙΣ 5μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Αθηνά 17 Δεκεμβρίου

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Ομάδα Δασκάλων και Μαθητών «τα Πίσω Θρανία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου