Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Νεκρός ένας ακόμα μετανάστης που κρυβόταν σε νταλίκα ελπίζοντας να διαφύγει προς Ιταλία

Σοβαρό τραυματισμό υπέστη ο 27χρονος Σουδανός πρόσφυγας Μοχάμεντ Αούρ, ο οποίος ήταν κρυμμένος κάτω από φορτηγό όχημα, που ερχόταν από Ηγουμενίτσα, κατά την εκφόρτωση του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ» στο λιμάνι Κέρκυρας περί τις 11 το πρωί της Πέμπτης 16/9/2010. Άμεσα ο 27χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση. Δυστυχώς νωρίς το βράδυ υπέκυψε στα τραύματά του.

3 σχόλια:

  1. «Να σταματήσει η Σουηδία τις απελάσεις προς την Ελλάδα»
    08:30 - Σάβ 18/09/2010, tvxsteam [ - ] Μέγεθος [ + ]


    Έκκληση προς τις αρμόδιες Αρχές της Σουηδίας να σταματήσουν τις απελάσεις μεταναστών στην Ελλάδα, έως ότου η χώρα να μπορεί να εγγυηθεί μια αξιοπρεπή και ασφαλή εξέταση των αιτήσεων περί ασυλίας, κάνει η Susanne Lindholm σε άρθρο της στην ιστοσελίδα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών.

    Η Lindholm είναι υποψήφια στην 20η θέση του ψηφοδελτίου του εν λόγω κόμματος στις επικείμενες εκλογές της Σουηδίας, 19 Σεπτεμβρίου 2010.

    Στο άρθρο της, επαναλαμβάνει τις ήδη γνωστές δηλώσεις της Διεθνής Αμνηστίας, του Ερυθρού Σταυρού και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) περί της έλλειψης νομικής ασφάλειας των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα και απαριθμεί τους κινδύνους που διατρέχουν εκεί. Στην συνέχεια, απευθύνει έκκληση προς τις αρμόδιες Αρχές της Σουηδίας να σταματήσουν τις επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Δουβλίνου.

    Ακόμα, χαρακτηρίζει την πρόσφατη απόφαση του πρωτοβάθμιου Μεταναστευτικού Δικαστηρίου της πόλης Malmö -που σταμάτησε την επαναπροώθηση πέντε ατόμων αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα- σαν «ένα φως μέσα στο σκοτάδι» και καταλήγει στο σλόγκαν του κόμματος της: «Μια περισσότερο ανθρωπιστική Σουηδία».

    «Ένα φως στο σκοτάδι για τα 100 περίπου άτομα στη Σουηδία, που σήμερα υπόκεινται στον Κανονισμό του Δουβλίνου. Για τον λόγο αυτό, απαιτούμε να διακόψει πάραυτα η Σουηδία τις επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα, έως ότου η χώρα να μπορεί να εγγυηθεί μια αξιοπρεπή και ασφαλή εξέταση των αιτήσεων περί ασυλίας. Θέλουμε να δούμε μια περισσότερο ανθρωπιστική Σουηδία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ ενδιαφερουσα αναρτηση,οντως οι μεταναστες
    καλυτερα θα περνουσαν στην Σουηδια,να μην επανα-
    προωθηθουν στην Ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείτε το επόμενο άρθρο για το ρατσισμό στα σχολεία : http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=355181&ct=1&dt=18/09/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή