Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση την Δευτέρα 22/11 και ώρα 20:00 στα ΤΕΙ

Την Δευτέρα 22/11 και ώρα 20:00 στα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, μαζευόμαστε με άλλα ευαισθητοποιημένα άτομα για να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε και να προγραμματίσουμε κοινές δράσεις σχετικά με την έξαρση των φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού και στη περιοχή μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα Δευτέρα 22/11/2010, το πρωί έξω από τα Δικαστήρια Ηγουμενίτσας, περίπου 100-150 «αγαναχτισμένοι πολίτες» και μεταφερόμενοι με λεωφορεία οπαδοί και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, προπηλάκισαν και χειροδίκησαν σε δημοκράτες πολίτες, που στέκονται αλληλέγγυοι στους μετανάστες και πρόσφυγες της περιοχής μας.
Με την παρουσία τους έξω από το χώρο των δικαστηρίων, προσπάθησαν να εκβιάσουν ευνοϊκή στάση της Δικαιοσύνης, υπέρ του κατηγορούμενου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας με πυροβόλο όπλο που έγινε στις 10/11/2010 στην περιοχή Νεοχωρίου Παραμυθιάς, εναντίον μεταναστών.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την παρουσία μεταφερόμενων ακροδεξιών φασιστικών ομάδων στην περιοχή μας και καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη και κάθε δημοκρατικό φορέα της περιοχής, να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με θυσίες & αγώνες και να απομονώσει ακροδεξιές και φασιστικές λογικές και πρακτικές.

ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΥΓ. Παραμένει ανοιχτός ο κατάλογος όσων θελουν να συμφωνήσουν στο κείμενο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου