Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας των Συλλόγων Μεταναστών - Αθήνα: Συναυλία Αλληλεγγύης

Oι Σύλλογοι και οι Κοινότητες μεταναστών και προσφύγων της Θεσσαλονίκης, μετά από δύο ανοιχτές συσκέψεις στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αποφάσισαν τη διοργάνωση μεταναστευτικής πορείας διαμαρτυρίας προς τη Γ.Γ. Μακεδονίας - Θράκης (πρ. Υπουργείο), αύριο Τετάρτη 9/2. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 μμ από το Εργατικό Κέντρο.

Ακολουθεί το παρακάτω ψήφισμα:

Οι μετανάστες της Θεσσαλονίκης είναι δίπλα στους απεργούς πείνας. Νομιμοποίηση σε όλους τους μετανάστες.

Οι Σύλλογοι και οι κοινότητες μεταναστών και προσφύγων της Θεσσαλονίκης είμαστε σήμερα εδώ για να στηρίξουμε τον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας. Ο δίκαιος αγώνας τους είναι και δικός μας και τα δίκαια αιτήματά τους είναι και δικά μας. Οι απεργοί πείνας δεν είναι μόνοι τους. Μαζί τους είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που αγωνιζόμαστε για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών χωρίς προϋποθέσεις και για ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζόμενους. Ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας.

Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών Ν. Θεσσαλονίκης Μητέρα Τερέζα, ο Σύλλογος Νιγηριανών, η Συνέλευση Ενοίκων του Ξενώνα Προσφύγων, η Κοινότητα των Αφγανών, η Ομάδα Μεταναστών και Προσφύγων Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες από Τουρκία και Κουρδιστάν, μετανάστες ή πρόσφυγες από Σενεγάλη, Μπαγκλαντές, Ιράν κα.

Επίσης, επισυνάπτουμε την πρόσκληση για την κοινή συνέντευξη τύπου δίνουν σωματεία και φορείς της πόλης προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξή τους στους απεργούς πείνας και τα αιτήματά τους, αύριο Τετάρτη 9 Φλεβάρη, στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου