Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Από την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών

Οι λαθρεπιβάτες της απόγνωσης Βίντεο-Φωτογραφίες: Enri Canaj, Ρεπορτάζ- Μοντάζ: Γιάννης Παπαδόπουλος για την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" (που πριν περίπου 10 ημέρες επισκέφθηκαν την Ηγουμενίτσα) www.youtube.com/watch?v=fCeuUiHts3k&feature=player_embedded
Επερώτηση στη Βουλή των εκλεγμένων με το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα εκπροσώπων της Δημ. Αριστεράς βουλευτών Φ. Κουβέλη και Ν. Τσούκαλη για τους εγλωβισμένους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα :
http://892fm.blogspot.com/2011/02/blog-post_1446.html
Πλοιάριο με 180 μετανάστες εντοπίστηκε στην περιοχή της Λευκάδας :
http://www.e-igoumenitsa.gr/news/hellas/hellas-news/6169.html


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 300 ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Για μας νομιμοποίηση δεν είναι ένα γενικό και αόριστο σύνθημα. Δεν θέλουμε να ακούγονται προτάσεις ερήμην μας. Νομιμοποίηση για μας σημαίνει πολλά και συγκεκριμένα πράγματα. Μεταξύ άλλων, πρώτα και κύρια:
Την χορήγηση όπως δικαιούμαστε, κανονικής άδειας παραμονής και εργασίας στους 300 απεργούς πείνας, που με κίνδυνο της ζωής μας διεκδικούμε τα αυτονόητα για όλους.
Καθώς επίσης και :
- Την αποσύνδεση των αδειών παραμονής από τα ένσημα.
- Την επαναφορά σε καθεστώς νομιμότητας όλων όσων έχασαν τις άδειές τους για το λόγο αυτό.
- Την δικαίωση όλων όσων πήραν απόρριψη το 2005, αφού έγινε δεκτή η κατάθεση φακέλου και υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν χιλιάδες ευρώ ο καθένας.
- Την θέσπιση μιας μόνιμης και ανοιχτής διαδικασίας πλήρους νομιμοποίησης που θα εξετάζει σε διαρκή βάση τα αιτήματα.
- Την εγκατάλειψη κάθε σκέψης ποινικοποίησης των συντρόφων μας αλληλέγγυων, που μας συμπαραστέκονται και καλούνται ως ύποπτοι αξιόποινων πράξεων από τις αρχές.
Και άλλα πολλά...
Όποιος στα σοβαρά θέλει να ασχοληθεί με την απεργία μας και να αποτρέψει μια μαζική ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα, θα πρέπει να έρθει επίσημα και απευθείας σε επαφή μαζί μας και η όποια συζήτηση να περιστραφεί στην ικανοποίηση των παραπάνω.
Κάθε άνθρωπος αξίζει αξιοπρεπή ζωή και εργασία
Η απεργία πείνας θα νικήσει

Αθήνα-Θεσσαλονίκη
21-2-2011 / 28η μέρα απεργία πείνας
Οι 300 απεργοί πείνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου