Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αποστολή αλληλεγγύης 6/9/2010


Την Δευτέρα 6/9 ήμασταν αρκετές ώρες με τους πρόσφυγες και μετανάστες της περιοχής μας. Πέρασαν από το χώρο περίπου 150 πρόσφυγες. Μοιράσαμε λίγες κουβέρτες, ρούχα, τρόφιμα και λειτουργήσαμε το υπαίθριο ιατρείο. Εξετάστηκαν 105 άτομα, από τους οποίους οι περισσότεροι είχαν κρυολογήσει λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του τελευταίου τριημέρου. Κάποιοι από τους πρόσφυγες με χρόνια προβλήματα υγείας κατευθύνθηκαν προς το ΚΥ Ηγουμενίτσας για παραπάνω εξετάσεις (ακτινογραφίες, εξετάσεις αίματος, κτλ). Η ατμόσφαιρα παρά τα πολλά προβλήματα ήταν ευχάριστη. Ένας μετανάστης έπαιξε φυσαρμόνικα ενώ κάποιοι άλλοι τραγούδησαν.
Χθες ήταν επίσης για πολλούς που έχουν προσφυγική καταγωγή, μια συμβολική ημέρα κατά της βίας και του ρατσισμού γιατί συμπληρώθηκαν 55 χρόνια από τα «Σεπτεμβριανά» της Κωνσταντινούπολης με αποτέλεσμα, οι 100.000 Έλληνες που ζούσαν εκείνη την περίοδο στην Πόλη να συρρικνωθούν σταδιακά και σήμερα μόλις και μετά βίας να ξεπερνούν τις 2.000. Θα θέλαμε με την ευκαιρία της χθεσινής αποστολής να εκφράσουμε την ελπίδα πως τέτοιου είδους γεγονότα δεν θα ξανασυμβούν.
Για την επόμενη αποστολή αλληλεγγύης, μιας και η προσέλευση των μεταναστών και προσφύγων χθες ήταν μεγάλη, θα χρειαστούμε άμεσα ρούχα ανδρικά (παντελόνια, μπουφάν, πουκάμισα, κάλτσες ...), παπούτσια (αθλητικά κατά προτίμηση), κουβέρτες και φάρμακα :
α) αντιβιώσεις (πενικιλίνες-Augmentin, Amoxil- κεφαλοσπορίνες, μακρολίδες ...)
β) οφθαλμικά κολύρια (tobradex, dispersadron C, garamat, tears naturale …)
γ) βλεννολυτικά σιρόπια, αντιβηχικά (Amboral, Mucosolvan, Levotuss ...)
δ) solution Betadine, οξυζενέ, spray pulvo 47, ελαστικοί επίδεσμοι(για περιποίηση τραυμάτων)
ε) σταγόνες για τη μύτη ( nasal drops otrivin, Dexa Rhina spray …)
στ) κορτιζονούχες (celestoderm, betnovate …) και μη κρέμες, κρέμες για εντριβή
ζ) φάρμακα για ψώρα (Spregal, Benzyl-Benzoate)
η) στοματικά διαλύματα για γαργάρες (hexalen, tantum verde …),
θ) αντιφλεγμονώδη, παυσίπονα...

Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail : antiratstikihgoum@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου