Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Προς αποκρατικοποίηση ο Λιμένας Ηγουμενίτσας

Πάνω : φωτογραφία από νεκρή χελώνα, πιθανόν καρέτα-καρέτα που βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 17/9 στο Δρέπανο, δίπλα στο κάμπινγκ. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έφερε τραύματα και ήταν μεγάλου μεγέθους και ηλικίας.
Στο μεταξύ προχωρούν οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, που εντάσσεται στο γενικό κύμα της απεμπλοκής του κράτους από πολλές ΔΕΚΟ, όπως «διατάσσει» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σκοπός του Υπουργείου, όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, είναι η δημιουργία ενός περισσότερο ανοικτού και προσβάσιμου περιβάλλοντος για Έλληνες και ξένους επενδυτές σε συνδυασμό με την αύξηση αποτελεσματικότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών. Η Κυβέρνηση κοιτά προς την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, με σκοπό τη συμβολή τους στην κάλυψη των ελλειμμάτων και τη χρηματοδότηση των λειτουργικών του δαπανών, προς την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης και την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου.
Η εγκύκλιος του Υπουργείου, που φέρει την υπογραφή του Υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου έχει αποσταλεί, εκτός από τον Ο.Λ. Ηγουμενίτσας και στους Οργανισμούς Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ελευσίνας, Βόλου, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου