Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Προγραμματισμένες Εκδηλώσεις που ενδιαφέρουν

Με επιτυχία και αρκετή συμμετοχή κυρίως νέων, η Συλλογικότητα Clandestina της Θεσσαλονίκης οργάνωσε συναυλία ενίσχυσης των δράσεων Αλληλεγγύης για τους Μετανάστες και Πρόσφυγες της Ηγουμενίτσας στο
χώρο του αστεροσκοπείου του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ,
Τρίτη 22/6 και ώρα 22:30.



13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, 4ο Πάρκο Ν. Παραλίας


Στην εκμετάλλευση δίχως όρια, αλληλεγγύη χωρίς σύνορα!


Διοργάνωση : Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Κάθε καλοκαίρι, εδώ και δεκατρία χρόνια, στήνουμε μια μεγάλη γιορτή. Στόχος μας είναι να μιλήσουμε για τους αγώνες των προσφύγων για ελευθερία, την πάλη των μεταναστών για νομιμοποίηση, τις μάχες ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων για αξιοπρέπεια. Και ταυτόχρονα, να πειραματιστούμε για το πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς εκμετάλλευση, αποκλεισμούς και καταπίεση.
Έτσι, συζητάμε και αποφασίζουμε όλοι μαζί, καλούμε τους φίλους μας να παίξουν –δωρεάν- μουσική, κουβαλάμε ταμπλό και μπύρες, ντόπιοι και μετανάστες μαζί, εθελοντικά. Φτιάχνουμε ένα χώρο ελευθερίας, όπου συναντιόμαστε με διαφορετικούς ανθρώπους και οργανώνουμε κοινούς αγώνες, στήνουμε παραστάσεις και ακούμε μουσικές έξω από το κύκλο του εμπορεύματος και γενικά, περνάμε καλά.


Την Παρασκευή 27/6, πρώτη μέρα του Φεστιβάλ προτείνουμε:



Συναυλίες
ΔΥΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Moriginal Champ System
Hard Groove Quarter
Sub Zero Farm Band
Σπύρος Γραμμένος, Πάνος Μουζουράκης & Jim Staridas
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Σύλλογος Γεωργιανών Μεταναστών
Τούρκικο μουσικό σχήμα
Λωξάνδρα
Η Δανική κομπανία
Προβολές
Harragasι «άνθρωποι σε βάρκες»


Εργαστήρια


Κεντρική Εκδήλωση: Σύνορα - Frontex - Στρατόπεδα Κράτησης
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσ/νίκης
Δίκτυο Clandestina
Αντιρατσιστική Κίνηση Ηγουμενίτσας




6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ Κωνσταντινούπολη/Istanbul 1-4 Ιουλίου 2010
Από την 1η έως την 4η Ιουλίου η τουρκική πόλη θα είναι το σημείο αναφοράς για το διεθνή συντονισμό των ευρωπαϊκών κινημάτων ενάντια στην καπιταλιστική κρίση και τα προγράμματα λιτότητας. Με κεντρικό σύνθημα "Nα τους κάνουμε να πληρώσουν για την κρίση τους-Μια άλλη Ευρώπη είναι αναγκαία", τα ευρωπαϊκά κινήματα συναντιούνται για να πουν ένα μεγάλο "Όχι" στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβερνήσεις κι εργοδότες στα εργατικά δικαιώματα, καθώς κι ένα μεγάλο "Ναι" σε ένα καινούργιο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη και όχι στον ανταγωνισμό.






15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας
Οι μετανάστες δεν είναι οι εχθροί μας, εχθροί μας είναι αυτοί που κλέβουν τη ζωή μας!


Στις 9, 10 και 11 του Ιούλη, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ανοίγει ξανά τις πύλες του, την ώρα που κοινωνία και εργαζόμενοι δέχονται την πιο ανελέητη επίθεση των τελευταία 30 χρόνων αντιδρώντας με τις πιο μαζικές διαδηλώσεις της Μεταπολίτευσης. Στην καρδιά της Αθήνας, στο Άλσος Γουδή, και μέσα στο πρωτόγνωρης βαρβαρότητας οικονομικό πλαίσιο που εξαναγκαζόμαστε όλοι από δω κι εμπρός να ζήσουμε, για 15η χρονιά Έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες στήνουμε παρέα την πιο μεγάλη αντιρατσιστική γιορτή της πόλης: μια γιορτή στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν 15.000-20.000 άτομα. Ένα φεστιβάλ φωτεινό, μελωδικό, αλλά και έντονα κριτικό κι ανήσυχο, πλούσιο τόσο σε εθνοτικές και πολιτισμικές αποχρώσεις όσο και σε πολιτικές εκδηλώσεις. Μια καλοκαιρινή γιορτή ανοιχτή σε μετανάστες και αντιρατσιστές, αλλά και σε όλους εκείνους που ασφυκτιούν κάτω από την οικονομική πολιτική που λεηλατεί τις ζωές των πολλών, προκειμένου να σώσει τους λίγους και εκλεκτούς υποστηρικτές της.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου