Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Τείχος Προστασίας Προσφύγων Πολέμου

http://afghanrefugeesgr.blogspot.com/
Μετά τους Ιρανούς και τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσής τους στην Ελλάδα και διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στο πολιτικό άσυλο, ως πρόσφυγες πολέμου, εδώ και ενάμισι μήνα Αφγανοί πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στα Προπύλαια κάνοντας παρόμοιο αγώνα. Στο διάστημα αυτό κανείς δεν δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ενώ στην προσπάθειά τους να συναντηθούν και να μιλήσουν με τον Υπουργό Προστασίας Πολίτη στις 20/12, τους υποδέχτηκε η αστυνομία και χτυπώντας τους, τους έκανε να φύγουν από το Υπουργείο. Έτσι 6 Αφγανοί πρόσφυγες αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε απεργία πείνας με ράψιμο των στομάτων τους από τις 29/12. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους : «βία ασκείται καθημερινά πάνω μας με τον τρόπο που μας αναγκάζει η Ελληνική Πολιτεία να ζούμε. Η χώρα μας βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, αρκετοί από τους συμπατριώτες μας έχουν πεθάνει στην προσπάθειά τους να βρουν ένα ασφαλές μέρος να ζήσουν και η διεθνής κοινότητα αδιαφορεί για την κατάστασή μας και την δυστυχία της χώρας μας. Και ενώ σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες έχουμε τουλάχιστον το δικαίωμα για πολιτικό άσυλο, πολλοί από εμάς για χρόνια τώρα ζούμε στην Ελλάδα μέσα στην ανασφάλεια και την απειλή για την κάθε είδους κακοποίηση.»
Οι Αφγανοί πρόσφυγες στα Προπύλαια αποτελούν ένα παράδειγμα για τους συμπατριώτες τους που διέρχονται και από τον τόπο μας δέσμιοι των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης, αλλά και για όλους μας. Είναι αξιέπαινοι αφού παρά τις τόσες δυσκολίες που βιώνουν, δεν χάνουν το κουράγιο και την ελπίδα τους και αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.
Ο αγώνας τους σε συνδυασμό με τις επονείδιστες εξαγγελίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για ανέγερση Τείχους του Αίσχους στον Έβρο και πλωτά κέντρα κράτησης, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την υποκρισία και την ανευθυνότητα των αρμόδιων φορέων. Είναι γεγονός πως η χώρα μας αποτελεί αυτή τη στιγμή την κύρια πύλη εισόδου των προσφυγικών ρευμάτων στην Ευρώπη. Είναι επίσης γεγονός πως όσο μεγαλύτερη η ροή προσφύγων υπάρχει σε μια ευρωπαϊκή χώρα, τόσο μεγαλύτερα σχετικά κονδύλια προβλέπονται. Θα πρέπει λοιπόν να απαντηθούν σύντομα τα ερωτήματα: Που πηγαίνουν τα χρήματα αυτά; (μια και οι σχετικές κοινωνικές παροχές μειώνονται, όχι μόνο για τους μετανάστες αλλά και για τους ντόπιους). Και ποιοι σχετικοί «εργολάβοι» βρίσκονται πίσω από την ιδέα της κατασκευής του τείχους; Προβλέπονται σχετικά κονδύλια για την Ηγουμενίτσα μια και χρήματα για ανακούφιση στους σύγχρονους μετανάστες και πρόσφυγες της περιοχής, ποτέ δεν έχουν εδώ φτάσει;

www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=376344&dt=05/01/2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ
ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου