Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Αλληλεγγύη & κοινοί αγώνες απέναντι στη κρίση

Αθήνα 20/1 : γυναίκα η 9η απεργός πείνας στα Προπύλαια: http://afghanrefugeesgr.blogspot.com/

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Ηγουμενίτσας χαιρετίζει τους αγωνιζόμενους για τα δικαιώματά τους μετανάστες και πρόσφυγες απεργούς πείνας και συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα τους. Χαιρετίζουμε τους αγωνιζόμενους 9 Αφγανούς απεργούς πείνας στα Προπύλαια, τους 300 εργάτες μετανάστες που ξεκίνησαν απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και όλους τους μετανάστες που αποφάσισαν να μείνουν στην πατρίδα μας διεκδικώντας μαζί μας μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη ζωή.

Στην συνάντηση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Ηγουμενίτσας την Δευτέρα 24/1/2010, έγιναν ενημερώσεις :
• για τη δραστηριότητα νέων δημοτικών και λοιπών αρχών και ΜΚΟ (Ερυθρός Σταυρός, Γιατροί του Κόσμου κα) σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα στην περιοχή.
• για τοπικές δράσεις & δραστηριότητες στο μεταναστευτικό ζήτημα.
• για συναφείς δράσεις και πρωτοβουλίες πανελλαδικής εμβέλειας (αντιρατσιστικά συλλαλητήρια 15/1, απεργίες πείνας Αφγανών-Ιρανών και 300 μεταναστών εργατών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πολιτικές ασύλου και ελέγχου μετανάστευσης).
• για το περιστατικό της βύθισης του πλοιαρίου με τους Αφγανούς πρόσφυγες στο Ιόνιο πριν από λίγες μέρες, από μέλος της Πρωτοβουλίας, που το διάστημα αυτό ήταν στη Κέρκυρα.
• για το περιστατικό με τον Σομαλό πρόσφυγα που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ρατσιστές, ενώ έψαχνε στους κάδους σκουπιδιών απέναντι από την εκκλησία Ευαγγελίστρια.
• για την προσπάθεια που γίνεται να απομακρυνθούν οι μετανάστες, άποροι και ανασφάλιστοι από ιατρικές υπηρεσίες εφόσον αδυνατούν να καταβάλλουν το πρόσφατα θεσπισμένο εισιτήριο πρόσβασης σε δημόσιες μονάδες υγείας.
Επίσης έγινε συζήτηση με στόχο το συντονισμό και προγραμματισμό νέων δράσεων αλληλεγγύης & ενημέρωσης, εν αναμονή και του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου – πορείας στις 29/1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου