Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Σόφια 25-27/3 Προπαρασκευαστική συνάντηση για διοργάνωση No Border Camp

Κάλεσμα για συμμετοχή σε διοργάνωση ενός NoBorder Camp και κινητοποιήσεων στα σύνορα μεταξύ Βουλγαρίας, Ελλάδας και Τουρκίας τον Αύγουστο του 2011

Μετά την διεύρυνση της ΕΕ προς τα ανατολικά, χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία αυξάνουν σταδιακά την καταστολή ενάντια σε όσους προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα και δουλεύουν εντατικά για την καταστολή της ελεύθερης μετακίνησης. Η ημερομηνία στόχος της Βουλγαρικής κυβέρνησης για ένταξη στη συνθήκη Σέγκεν είναι το 2012. Ο έλεγχος των συνόρων ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Τουρκία αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βουλγαρία προκειμένου να ενταχθεί στη Σέγκεν.
Μετά τη συμμετοχή της Βουλγαρικής συνοριοφυλακής στις επιχειρήσεις της FRONTEX στα ελληνοτουρκικά σύνορα, συζητείται η επέκταση των επιχειρήσεων στα σύνορα Βουλγαρίας Τουρκίας. Αυτές οι εξελίξεις, ταυτόχρονα με την επιδείνωση της θέσης των μεταναστών στη γειτονική Ελλάδα, είναι οι δύο άμεσοι λόγοι για τη διοργάνωση ενός NoBorder camp στα σύνορα μεταξύ της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Καθώς προετοιμαζόμαστε για τη διοργάνωση ενός NoBorder Camp και κινητοποιήσεων στα σύνορα μεταξύ Βουλγαρίας, Ελλάδας και Τουρκίας τον Αύγουστο του 2011, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε μια γενική συνέλευση που θα γίνει στη Σόφια της Βουλγαρίας το τριήμερο 25-27 Μαρτίου. Σκοπός της συνάντησης είναι ο συντονισμός των ενεργειών των συμμετεχόντων του NoBorder Camp Βουλαγαρίας/Ελλάδας/Τουρκίας.

Κάποιες πληροφορίες για τη σημερινή κατάσταση στη Βουλγαρία:

Νέο κέντρο κράτησης προσφύγων πρόκειται να λειτουργήσει στο Lyubimets. Η δημιουργία κέντρων κράτησης αποτελεί μια από τις δεσμεύσεις της Βουλγαρίας προς την ΕΕ για να γίνει εφικτή η ένταξη της στη συνθήκη Σέγκεν.Η ένταξη της Βουλγαρίας στη συνθήκη Σέγκεν είχε προγραμματιστεί αρχικά για το Μάρτιο του 2011 στη συνέχεια αναβλήθηκε για το Φθινόπωρο του 2011 και σήμερα η ημερομηνία ένταξης έχει μετατεθεί στο 2012. Το κέντρο κράτησης έχει χωρητικότητα 400 ατόμων και προβλέπει ξεχωριστούς χώρους κράτησης για μουσουλμάνους και χριστιανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου