Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Λύση ζωής τώρα για τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, πριν να είναι πολύ αργά

«Από ιατρική και ανθρωπιστική άποψη τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Χρειάζεται ευαισθησία, υπευθυνότητα και ευελιξία από την πολιτεία. Η απώλεια ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τον πολιτισμό και τη δημοκρατική ευαισθησία του Ελληνικού λαού. Τώρα η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να δώσει λύση για να μη χαθεί ανθρώπινη ζωή. Με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο μπορεί να παραχωρήσει άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.»
Εμμ. Καλοκαιρινός, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
Γ. Μπασκόζος, αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Την ώρα που η τραγωδία της Σούδας αποδεικνύει εκ νέου ότι η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και της Ελλάδας απαξιώνει τη ζωή και οδηγεί σε απονενοημένα διαβήματα, η απεργία πείνας των 300 μεταναστών απεργών πείνας μπαίνει στη 42η μέρα. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, βρισκόμαστε στη σημείο που η υγεία τους κρέμεται από μια κλωστή και ανά πάσα στιγμή μπορεί να τους συμβεί το οτιδήποτε. Ακόμα όμως και αυτή τη στιγμή της κρίσης, η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική της στρουθοκάμηλου και προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα με επικοινωνιακές στρατηγικές παραπλάνησης της κοινωνίας. Τι νομίζουν ότι μπορούν να πετύχουν με τη συκοφάντηση των αλληλέγγυων; Δεν καταλαβαίνουν άραγε ότι ακόμα και αν κάμπτονταν οι αλληλέγγυοι (που δεν κάμπτονται βέβαια), η απεργία θα συνεχιζόταν στο βαθμό που δεν δινόταν ικανοποιητική λύση για τους μετανάστες; Δεν αντιλαμβάνονται ότι παρουσιάζοντας τους μετανάστες σαν άβουλα παιδάκια που άγονται και φέρονται, δείχνουν πόσο βαθιά τους περιφρονούν και πόσο ρατσιστικά τους αντιμετωπίζουν; Και δεν βλέπουν ότι θρυμματίζεται η δημόσια εικόνα των διαφόρων «κυβερνητικών κύκλων» μιας και δεν μπορούν να συντονίσουν με επάρκεια ούτε καν την εκστρατεία λάσπης: τα μισά παπαγαλάκια καταγγέλλουν τους αλληλέγγυους ότι δεν αφήνουν τους μετανάστες να φάνε, τα άλλα μισά διαπιστώνουν ότι οι απεργοί τρώνε, και ο Πάγκαλος καλεί τα ΜΑΤ να τους πλακώσουν όλους στο ξύλο. Θα επαναλάβουμε για μία ακόμα φορά: Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο παρέχει διέξοδο, διέξοδο ζωής για τους μετανάστες και όλη την κοινωνία.

Δηλώσεις στήριξης :
Με το σύνθημα «είμαστε όλοι μετανάστες-μετανάστριες» εκφράζει την αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας η Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο Χρέος και τα μέτρα Λιτότητας. Στην ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι «Σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τους απεργούς μετανάστες απαιτούμε να σταματήσει τώρα αυτή η αναλγησία της κυβέρνησης και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των 300 μεταναστών απεργών πείνας που είναι αιτήματα και του συνόλου των μεταναστών/ στριών που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας στις χειρότερες εργασιακές συνθήκες (μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, εργοδοτική τρομοκρατία, κ.ά.). Η αλληλεγγύη για τον αγώνα των απεργών πείνας έχει εδώ και καιρό διευρυνθεί σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έκκληση προς την Ελληνική Κυβέρνηση έκαναν πριν λίγες μέρες εκπρόσωποι κομμάτων στην Γαλλία. Συγκεκριμένα εκπρόσωποι του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), του Κομουνιστικού Κόμματος Γαλλίας (PCF), του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (NPA), του Κόμματος της Αριστεράς (PdG), της Εργατικής Πάλης (Lutte Ouvriere), των Πρασίνων και του συνδικάτου Solidaires ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση «να παρέμβει αμέσως και να εμποδίσει την τραγωδία αυτήν χορηγώντας τους χαρτιά, για να μπορέσουν να ξαναβρούν δουλειά στη χώρα αυτήν όπου ζουν και συχνά έχουν δημιουργήσει οικογένειες εδώ και πολλά χρόνια» (ολόκληρο το κείμενο επισυνάπτεται στο δ. τύπου).
Παγκόσμια μέρα αλληλεγγύης διοργανώνεται στις 10 Μάρτη όπου η απεργία πείνας θα έχει μπει στην 45η μέρα με κάλεσμα για δράσεις πολιτικής ανυπακοής στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή αλληλέγγυων από τις Η.Π.Α. «Καλούμε όλους/ες να στοχεύσουν σε δράσεις εναντίον σημείων ελληνικού τουρισμού: Το 15% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) προέρχεται από τον τουρισμό.Στην πραγματικότητα, ο τουρισμός και η μετανάστευση είναι δυο πλευρές του νόμιμου δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των μεταναστών, εργατών και πολιτών του κόσμου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου